Közélet

A Jobbik kiáll a kommunisták véleménynyilvánítási szabadsága mellett is

A véleményszabadság pártfüggetlen - írta közleményében az ellenzéki párt.

A Jobbik üdvözli és részben saját sikerének is tekinti, hogy az ügyészség kihátrált a siófoki Facebook-ügyként elhíresült büntető eljárásból, és a vád bizonyításának terhét visszaadta Balázs Árpád fideszes ex-polgármester, feljelentő részére – közölte az ellenzéki párt. Örülünk, hogy a széles körű nyilvánosságot és felháborodást kiváltó eset vállalhatatlanná vált az ügyészség számára is – írták.

A Jobbik szerint, amennyiben Balázs Árpád úgy gondolja, hogy bűncselekményt valósított meg, aki a kétes ingatlaneladásáról szóló bejegyzést közösségi oldalán megosztotta, úgy bizonyítsa állítását tényekkel a bíróság előtt. Azt azonban visszautasítjuk, hogy egy magánvádas ügyben az ügyészség indokolatlanul közvádlóként lépjen fel, és a nyomozó hatóság ártatlan embereket rabosítson – olvasható a párt közleményében.

A feljelentettek egy részének pártállásával kapcsolatban megjegyezzük, hogy

számunkra a véleménynyilvánítás szabadsága mindenkit egyformán megillet, így hasonló esetekben a jövőben is határozottan fel fogunk lépni az érintettek pártszimpátiájától függetlenül.

A Jobbik véget kíván vetni annak az elmúlt évtizedekben, a XX. század pártjai által meghonosított rendszernek, mely a társadalom megosztásával első- és másodrendű állampolgárokat különböztetett meg az alapján, hogy mennyire lojálisak az aktuális hatalomhoz. Számunkra a megkülönböztetés alapja kizárólag a tisztesség és a tisztességtelenség közti határvonal lehet. Utóbbi ellen minden eszközzel fellépünk most és a jövőben egyaránt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik