Közélet

Ne rágózz hangosan, mert leszállít a sofőr!

Elég pitiánernek kell lenni ahhoz, hogy valakit azért szállítsanak le egy buszról, mert hangosan rágózik. De nyilván van ez a szint. Kristin, aki a BKK-nak és a BKV-figyelőnek is megírta az esetet, megakadályozta a méltatlan folytatást.

Kedden 15:45-kor utaztam a 7-es buszon, a Blahatól Újpalotaig. A következőt tapasztaltam: Zugló környékén a buszsofőr azt jelezte az egyik utasnak, hogy ha még egyszer kattan a rágója, leszállhat a buszról. (Az utas egy fiatal, roma csaj volt.)

Fotó: BKK
Fotó: BKK

Még egy rágókattanás bizony volt, a sofőr megállította a buszt és szólt az utasnak, hogy le kell szállnia, ráadásul azzal fenyegette, hogy a rendőrséget hívja.

Én mondtam a sofőrnek, hogy ez nem indoklás egy utas leszállításához, hisz erről nincs szabály. Erre azt mondta, hogy a zavaros viselkedés bizony egy indoklás. Erre mondtam én, hogy ez túlzás. Erre ő mondta, hogy nem túlzás, de végül abbahagyta, és újra elindult a busz.

Ha én nem szóltam volna neki, akkor biztosan nem adta volna fel. Tovább haladtunk a Thököly úton és a sofőr folyamatosan dudált a (biciklisávon közlekedő!) kerékpárosokra.

Nem tartom jó dolognak, hogy egy ennyire labilis ember egy ekkora járművet vezethet forgalmas utakon. Nem szereztem meg a sofőr nevét, de a busz rendszáma MYK-382 volt (a jármű a T&J Busz Projekt Kft.-hez tartozik – a szerk.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik