Közélet

A döntéshozók is tudnak az egészségügy bajairól, még sincs elég pénz

24.hu
24.hu

2015. 12. 05. 19:24

Szép épület már van, elegendő orvos viszont nincs benne.

Nemzetbiztonsági kockázatot rejt az egészségügy helyzete – véli a Magyar Orvosi Kamara küldöttgyűlése. Éger István, a szervezet újraválasztott elnöke a Kisalföldnek azt mondta: a kamara nem tudja megoldani a felmerülő problémákat, az a dolguk, hogy jelezzék a bajt. Rendszeresen egyeztetnek az államtitkárral, a döntéshozók jól ismerik a helyzetet, elegendő pénz mégsem érkezik.

Komoly gondot okoz az orvoshiány és a szakszemélyzet hiánya, emiatt túl sok a kórházak közötti transzport. Hiába van szép épület, ha nincs benne elegendő orvos, akik helyben is elláthatnák a betegeket – mondta Éger, hozzátéve, hogy rendszeresen dolgoznak felügyelet nélkül rezidensek, ami szabálytalan. Bár intézmények fejlesztésére több százmilliárd forint jutott döntően uniós forrásból, ezeket a pénzeket bérre, működtetésre nem lehet fordítani.

A rendszert a benne dolgozók hitvallása, szeretete és eltökéltsége tartja még egyben, de ez nem tarthat örökké – jelentette ki az elnök. az emberi erőforrást meg kell becsülni, azonnali bérrendezés és életpályamodell bevezetése szükséges, a jövő évi költségvetés tervezetében viszont nincsenek erre plusz pénzek.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Budapest, 2016. február 26.
A Microsoft informatikai világcég magyarországi székháza az egykori óbudai Gázgyár területén létesült Graphisoft parkban, a főváros III. kerületében.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.