Közélet

Ordasat kamuzott a kormány a menekültellenes videójában

Tóth Richi
Tóth Richi

Na, ugye. 2015. 12. 03. 15:58

A Helsinki Bizottság azt állítja, félnótásnak nézi az országot a kormány a legújabb videójában, nem igaz, hogy 160 ezer menekültet telepítenének Magyarországra.

Először nézzék meg a kormány videóját.

A kormány nemet mond a kötelező betelepítési kvótára A kormány tájékoztató kampányt indít a kötelező betelepítési kvótával kapcsolatban. A cél az, hogy felhívjuk a figyelmet a kötelező betelepítés veszélyeire. A kormány álláspontja szerint a kvóta növeli a terrorveszélyt, és veszélyezteti kultúránkat.A magyaroknak joga van eldönteni, hogy kit fogadnak be és kivel szeretnének együtt élni.

Szerző: Magyarország Kormánya, 2015. december 3.

 

Most pedig olvassák el, mit ír a Helsinki Bizottság:

„1) Nincsen ilyen kvóta. Az Unió dokumentumai az eljárás lefolytatására hivatott ország kijelöléséről szólnak (és a menekültek védelméről, amíg arra szüksége van).

2) Szó nincsen arról, hogy Magyarországra 160 ezer menedékkérőt telepítenének. Ez a szám a teljes Unióra vonatkozik, és öt év alatt (!) – figyelembe véve teherbíró képességüket – ennyi embert osztanának szét a tagállamok között az Olaszországba és Görögországra érkezők közül.

3) Az Unió módosított, szeptember végi javaslata alapján senkit nem kellett volna átvennünk, hanem tőlünk vettek volna át 54 ezer menekülőt. A kormány más utat választott. Mindenkit átpumpált Nyugatra, majd lezárta a déli határt. Ma néhány száz menedékkérő van csak itt, sokan közülük őrizetben. Menedékjogi védelemre szinte senkinek nincsen már esélye.

4) Magyarországra a tervek szerint első lépésben 1294 (kétezernél kevesebb) ember jönne, akik után fejenként 6000 eurót, azaz 1 872 000 forintot kapnánk. Ez 300 ezer forinttal több, mint amekkora éves ellátási költséggel számol a kormány. A menekültek ellátása tehát nem terhelné agyon a magyar költségvetést, akármit is sugall a kormány a minimálbéres összehasonlítással. A minimálbér pedig nyilvánvalóan nem kerülne veszélybe a menekülőktől. A kormány összesen 2 milliárd 422 millió forint támogatást hajít el azzal, hogy több száz milliós költséggel ma a luxembourgi Európai Bírósághoz fordult.

5) A kormány szándékosan zagyvál össze mindent, hogy félelmet keltsen, és elterelje a figyelmet saját viselt dolgairól.”

Kép: Kaufmann Balázs, 24.hu

Developing programming and coding technologies. Website design. Programmer working in a software develop company office.
Legyél te a címlaposunk!
Mondd el véleményed és nyerj!
vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Side view of silver autonomous car on abstract background. 3D rendering image.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.