Közélet

A rákospalotai és a megyeri temetőben is fizetős lesz a behajtás

A Fővárosi Közgyűlés döntése értelmében az eddigi négy érintett budapesti temetőn kívül további kettőben szednek díjat január közepétől a gépjárműbehajtásért.

Az Új köztemető, a farkasréti temető, az erzsébeti és az óbudai temető mellett a rákospalotai és a megyeri temetőben is nettó 220 forintos alkalmi díjat szednek majd. Ebbe a két temetőbe jelenleg nem lehet autóval behajtani, de a rendelet módosítása után az érintett sírkertek parcelláit gépjárművel is meg lehet közelíteni.

A kegyeleti közszolgáltatás díjairól szóló rendelet ez irányú módosítását a Budapesti Temetkezési Intézet (BTI) Zrt. kérte, mert az úthálózat gyorsabb ütemű felújításához többletforrásra lenne szükség.

A módosítási igényben a BTI Zrt. jelezte, hogy az üzemeltetésében lévő mintegy 555 hektárnyi területhez tartozó úthálózat elhasználódott, de annak felújításához jelentős mértékű beruházásra lenne szükség. A társaság jelenleg az éves beruházási keret 10 százalékát, körülbelül 25 millió forintot költ az úthálózat javítására évente, ám ez az összeg nem elegendő a gyorsabb ütemű és teljes körű beruházások elvégzésére.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik