Közélet

Nem szerénykedik a magyar képviselő, ha közpénzből kell tankolnia

A Bors kérte el azokat a parlamenti adatokat, amelyekből kiderül: képviselőink 10 hónap alatt 125 millió 742 ezer forintot tankoltak el. Ez a szám úgy ekkora, hogy az Országgyűlés Sajtóirodája csak 152 képviselő adatait közölte a napilappal. A január 1. és október 31. közötti számokból így is kiderül, hogy a legtöbbet a Szabolcs és Hajdú-Bihar megyéből érkező fideszesek, míg a fővárosban az MSZP-sek költötték benzinre.

A fővárosban, illetve környéken lakók tankolási ranglistáját Novák Előd, a Jobbik politikusa vezeti 931 128 forinttal, mögötte Fodor Gábor, a Liberálisok elnöke áll 806 833 forintos költéssel, a fideszes Selmeczi Gabriellának pedig 10 hónap alatt 702 022 forintot sikerült benzintankjába juttatnia.

A vidéki benzinlista élén Legény Zsolt (MSZP, Szabolcs megye, Tornyospálca) áll, a második helyre egy fideszes, Tilki Attila (Szabolcs megye, Fehérgyarmat), ahogyan a harmadik helyre is a kormánypárt egyik embere, Vitányi István (Hajdú-Bihar megye, Berettyóújfalu) futott be. A vidéki tízes listán összesen hét fideszes, egy MSZP-s, egy jobbikos és egy KDNP-s képviselő szerepel.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik