Közélet

„Vannak, akik nem tanulnak a történelemből” – Izrael visszautasítja a szentgotthárdi polgármester vádjait

Izrael Állam Nagykövetsége a lehető leghatározottabban elítéli Szentgotthárd polgármesterének, Huszár Gábornak azt a kijelentését, amely a médiában is megjelent. Hangfelvétel is tanúsítja, hogy a polgármester azzal vádolja Izraelt, hogy a szörnyű párizsi terrorakciók mögött áll – kezdi hétfőn kiadott közleményét Izrael magyarországi képviseletének sajtótitkársága. Ahogyan a 24.hu is beszámolt róla, szentgotthárd fideszes polgármestere szerint Izrael és az izraeli üzleti körök állnak a párizsi terrortámadások mögött.

A polgármester szavai ismételten bizonyítják azt, hogy vannak, akik nem tanulnak a történelemből, és továbbra is a zsidó államra, Izraelre, és a zsidókra vonatkozó összeesküvés-elméleteket és negatív nézeteket hangoztatnak. Az ilyen jellegű uszítás vezetett a zsidók legnagyobb tragédiájához Magyarországon is. Sajnálatos, hogy egy közszereplő, Szentgotthárd fideszes polgármestere – aki példakép kellene, hogy legyen a választókörzetében – ilyen hamis és nevetséges állításokat mond

– reagáltak, hozzátéve: Izrael, az egyetlen demokrácia a Közel-Keleten, és az az ország, amely a népe ellen elkövetett több ezer terrortámadás áldozata, a polgármester a kijelentésével összekeveri az elkövetőket és az áldozatokat.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik