Közélet

„Kérése Orbán Viktor kérése” – Csak Szijjártónak nem dirigál Rogán minisztériuma

A megkérdezett kormányzati szereplők szerint a Rogán Antal vezette Miniszterelnöki Kabinetiroda munkatársai még a miniszteri interjúkat is láttamozzák – számol be a Népszabadság a Miniszterelnöki Kabinetiroda feladatairól. A lapnak kormányzati források azt is mondták, hogy a kormánykommunikáció Rogánnal sem lett centralizáltabb, a kabinetiroda is hetente egyszer konzultál a tárcák parlamenti államtitkáraival a kommunikációs irányvonalról, ahogyan korábban is.

Rogán az általános politikai koordinációért és az egységes kormányzati kommunikációért felel – mondták el a források, hozzátéve: Rogán  közvetít a kormányfő és a miniszterek, illetve kormányzati szervek között, „kérése Orbán Viktor kérése.”

A cikk szerint Rogán tárcájának engedélye nélkül a minisztériumok sajtóosztályai még egy közleményt sem adhatnak ki. Mindent láttamoztatni kell, de az átfutási idő akár 4-óra is lehet. A szigorú kontroll alól egyedül a Külgazdasági- és Külügyminisztérium kapott felmentést: Szijjártó Péter „S. O. S.-helyzetben” a kabinetiroda jóváhagyása nélkül is reagálhat egy-egy kritikus külföldi véleményre.

 

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik