Közélet

Giró-Szász trükközött, kirúgatnák Orbánnal

Giró-Szász András (Array)
Giró-Szász András (Array)
Az ellenzéki DK és Együtt nem hisz a miniszterelnöki főtanácsadónak.

A Demokratikus Koalíció szigorítana a vagyonnyilatkozati rendszeren, amely jelenleg

alkalmatlan arra, hogy a korrupt kormány politikusainak vagyonosodása átlátható és követhető legyen.

A párt úgy véli, Giró-Szász András azért adta el rövid időre cégét, hogy ne kelljen szerepeltetni vagyonnyilatkozatában, amelynek leadása után azt egyből visszavette. Orbán Viktor főtanácsadójának valójában 70 százalékos tulajdonrészese van a Strategopolis Kft.-ben,

amely többszáz millió forintot nyert a fideszes közbeszerzési rendszerben.

Míg érdemben nem változik a vagyonnyilatkozati rendszer, a Fidesz politikusairól továbbra is naponta derülhetnek majd ki eltitkolt cégek, luxusingatlanok, földek és irreális mértékű megtakarítások.

A fideszes kevesek országában maguk a törvények nehezítik meg, hogy a sokak ellenőrizni tudják a hatalom közelében álló keveseket.

A DK a vagyonnyilatkozati rendszer szigorítását követeli, úgy véli, a korrupció elleni harc első igazi lépése lehetne, ha a képviselőknek naprakész adatokat kellene szolgáltatniuk, vagyonnyilatkozatuk bárkinek elérhető lenne a világhálón, az adóhatóság automatikusan vizsgálatot indítana az igazolatlan vagyonnal rendelkezők ellen.

Szánalmas Giró-Szász magyarázkodása, mennie kell!

Az Együtt szánalmasnak tartja a főtanácsadó vagyonnyilatkozatával kapcsolatos magyarázkodását. A kormányfő főtanácsadója az Indexnek azt állította, nem trükközni akart, hanem lemondása után el kellett gondolkoznia, hogy mihez kezdjen, sok gondolkodás után végül amellett döntött, hogy újra a piacon is sikeres cégénél fog dolgozni. Csakhogy ezt követően jött Orbán újabb felkérése. A vagyonnyilatkozatot a szabályoknak megfelelően az október 22-i, tehát az államtitkári pozícióból való távozása idején érvényes állapot szerint írta meg.

Az Együtt szerint Giró-Szász András vagyonnyilatkozatával kapcsolatos magyarázkodása

szánalmas mentegetőzés egy vállalhatatlan hazugság után.

Az Együtt felszólítja a miniszterelnöki főtanácsadót, hogy ne gondolkozzon tovább, távozzon a közéletből, dolgozzon inkább saját vállalkozásaiban, de előbb még adjon le egy valóságnak megfelelő, minden vagyonelemre kiterjedő nyilatkozatot! A párt egyúttal felszólítja a miniszterelnököt,

hogy azonnali hatállyal rúgja ki Giró-Szász Andrást, mert a főtanácsadó csalt a vagyonnyilatkozatával, ezzel pedig érdemtelenné vált tisztségére!

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik