Közélet

Szijjártó leöregurazta az Európai Uniót

 

Szijjártó Péter szerint több, mint két hónapja folyamatosan arról beszélnek az Európai Unió vezetői, hogy úgynevezett hotspotokat, gyűjtőpontokat hoznak létre, a gazdasági bevándorlókat nem engedik be Európába, és legfőképp azt állítják az EU vezetői, hogy ismét képesek lesznek uralni az eseményeket.

Szerinte a baj csak az, hogy ebből semmi sem látszik. Továbbra is napi 5-10 ezer illegális bevándorló érkezik Európába teljesen ellenőrizetlenül (ezzel ellentmondanak a tények, hiszen Görögországban tizedére esett a belépők száma). Magyarország Szijjártó szerint nem ezt a kényelmes, öreguras tempót választotta, hanem megvédte az ország és egyben a schengeni zóna külső határát.

Az Európa Tanács emberi jogi biztosa a minap jelezte a külügyminiszternek, hogy attól tart, Magyarország egyes kötelezettségeinek nem tesz eleget. Szijjártó szerint ez nem igaz. Ő ellenben attól tart, hogy öreguras tempóban nem lehet kezelni a migrációs válságot. Szijjártó szerint többet kellene tenni.

“Sajnos nem ígér sok jót, hogy mivel nem tudjuk magunkat megvédeni, gyenge pozícióban ülünk le tárgyalni Törökországgal.” – írta közleményben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik