Közélet

Rogán tárcája kitúrja a Szabadalmi Hivatalt

A hivatalnak még a költözés költségeit is saját magának kell fedeznie.

A Miniszterelnöki Kabinet élére miniszterként frissen kinevezett Rogán Antal kinézte tárcájának a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala által 1952 óta használt épületet. A hivatalnak december közepéig ki kell költöznie a Garibaldi utcai ingatlanból – tudta meg a 444.hu.

A portál azt írja: a hivatal 200 munkatársa alig fog elférni új helyén, a II. János Pál pápa téren, Rogánék viszont pár tucatnyian bőven kényelmesen belakhatják a Garibaldi utcai épületet. Még akkor is elférnének, ha az egész kabinetiroda oda költözne, de csak a Tuzson Bence vezette kommunikációs államtitkárság, valamint Bíró Marcell közigazgatási államtitkár és apparátusa megy oda, Rogán a többiekkel marad az Országházban, majd költöznek a miniszterelnökkel a Várba.

A 444 kérdésére a Miniszterelnöki Kabinetiroda közölte: a legolcsóbb lehetőséget választották, egy állami tulajdonban lévő, az Országházhoz és a többi minisztériumhoz is közel lévő kormányzati épület mellett döntöttek. A Szabadalmi Hivatalt viszont úgy költöztetik át a VIII. kerületbe, hogy a költözéshez még többletforrást sem biztosítanak neki, azt saját költségvetéséből kell fedeznie.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik