Közélet

Pintér kamuzhatott a sajtótájékoztatón kiállított robbanószerekről

Bombákat és lőszereket állítottak ki, mondván, hogy azokat a múlt hétvégi akciók során foglalták le. Az MTI szerint viszont csak azokhoz hasonlóak voltak, amiket bemutattak.

Rendkívüli sajtótájékoztatót tartott pénteken Pintér Sándor belügyminiszter a TEK nagy port kavart akcióiról, ahol bejelentették, hogy a terrorelhárítók olyan embereket fogtak, akik kormánytagok ellen terveztek merényletet.

A sajtótájékoztatón robbanószereket pakoltak ki az asztalra, amiről az állami hírügynökség, az MTI is közölt egy csomó fotót. Tudósítónk is a helyszínen járt, videónkon jól hallható, hogy Pintér azt mondja: “nézzenek szét az asztalon, ezen az asztalon azokat az eszközöket látják, természetesen ezek már hatástalanítva vannak, amelyek a bizonyos Fiat Tipo gépkocsiban voltak, hatástalanítás nélkül. Ezeknek a példányait szállították Budapestre”.

Ugyanakkor az csak az MTI-n a „Sajtótájékoztató a Terrorelhárítási Központ akciósorozatáról” címmel megjelent képekhez csatolt magyarázó szövegből derül ki, hogy nem az akciók során lefoglalt, hanem „azokhoz hasonló, szemléltető céllal bemutatott robbanószereket” mutattak be a sajtótájékoztatón.

robbanószerek

Ajánlott videó

Olvasói sztorik