Közélet
korrupció (Array)

A volt polgármester kapta a kenőpénzt, csak tanúként hallgatják ki

24.hu
24.hu

hírgyáros. 2015. 11. 27. 10:29

Csütörtökön volt a Debreceni Törvényszéken  a hivatali vesztegetéssel vádolt Veres Margit büntetőperének első napja, erről számol be cikkében a Népszabadság. Ahogyan korábban megírtuk, a Központi Nyomozó Főügyészség vádirata szerint egy helyi vállalkozás 2012 őszén rendezvénycsarnokot kezdett építeni Balmazújvárosban.

A kft. tulajdonos ügyvezetője, a másodrendű vádlott az akkor jegyzőként dolgozó Veres Margit elsőrendű vádlottal egyeztetett annak érdekében, hogy a cég a rendezvénycsarnok megépítésére önkormányzati támogatást kapjon. Veres Margit egy 450 millió forintos állami támogatást – amelyet bármilyen más önkormányzati feladatra el lehetett volna költeni – 2012-ben jegyzőként úgy tálalt a városi képviselőknek, mintha abból 180 milliót céltámogatásként kizárólag arra a rendezvénycsarnokra lehetne fordítani, amelyet K. Sándor másodrendű vádlott cége kezdett építeni Balmazújvároson – írja a lap.

Veres Margit 5 millió forint készpénzt fogadott el a vállakozótól, majd azt – illetve annak túlnyomó részét – átadta balmazújváros akkori polgármesterének, Tiba Istvánnak. Tibát, aki ma fideszes parlamenti képviselő, az ügyészég még csak ki sem hallgatta.

Veres csütörtöki vallomásában  gyakorlatilag azt mondta, hogy ő maga nem követett el bűncselekményt, nem vezette félre a képviselőket, lényegében mindenre a polgármester kérte meg. Ujj Péter, Veres Margit jogi képviselője Lázár János tanúként való meghallgatását javasolta, szerinte a miniszter tisztázhatná Veres szerepét az ügyben. A tárgyalás február 25-én a titkos adatgyűjtés során keletkezett felvételek lejátszásával folytatódik, február 26-án pedig Tiba Istvánt hallgatják ki tanúként.

 

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Budapest, 2017. március 20.
Idős nyugdíjas nő távozik a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság ügyfélszolgálatának épületéből a főváros XIII. kerületében, a Váci út 73-nál.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.