Közélet

Hét nap, két idegen nő, egy mondat. Az év legkomolyabb játéka, gyertek!

 

Arra gondoltam, nem elég csak beszélni arról, hogy rosszul bánunk egymással, tenni is kell ellene. Az elmúlt hetek és hónapok történései – ha lehetséges – még jobban eltávolították egymástól az embereket, pedig az nem üres lózung, hogy közösen, együtt, közösségben, egymást támogatva csuda dolgokat lehet véghez vinni.

Az ember egymagában esendő, gyenge, száműzött.

Kezdjük egy mondattal. Az pont elég. Két ember között a legrövidebb út egy mosoly, tartja az elközhelyesedett aforizma. Két nő között a legrövidebb út most legyen egy elismerő mondat.

Ezennel meghirdetem hát az év legkomolyabb játékát: 2015. november 30-ától egy héten át minden nő minden nap két másik idegen nőnek mondjon egy-egy elismerő mondatot.

Mindegy, hol. A buszmegállóban, a hentesnél, az élelmiszerüzletben. Mindegy, mikor. Reggel, munka közben, este hazafelé menet, holtfáradtan.

Tudod miért fontos ez? Mert megváltozik tőle a világ. Mert „minden szó beszél”.

Gyere, csatlakozz te is. Mondj jót! Aztán írd meg a mindenszobeszel@gmail.com e-mail címre, mi volt a te mondatod, hogyan fogadták, mit szóltak hozzá. Meséld el, hogy érezted magad attól, hogy örömet okoztál egy másik nőnek. Meséld el, számít-e, mennyit számít egy mondat, egy mosoly. Vagy oszd meg a Minden szó beszél közössé facebook oldalán:https://www.facebook.com/Minden-sz%C3%B3-besz%C3%A9l-784142898374376/

Egy hét, két idegen nő, két mondat: mert “szóból vannak hidak két ember között.” Hadd kezdjem most én: jó, hogy jössz, pont rád van szükség!

Nagyon köszönöm Presser Gábornak és Adamis Annának, hogy engedélyezték azt, az LGT együttes Egy elfelejtett szó dalszövegének részlete legyen a kampány neve és a szöveg más részleteit is használjam a kampány facebook oldalán.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik