Közélet

Az RTL hírigazgatója szerint ultimátumot kaptak Kövér sajtófőnökétől

24.hu
24.hu

2015. 11. 25. 07:02

Mégpedig azt, hogy nem veszik el a parlamenti belépőjüket, ha nem mutatják be, hogyan dobták ki őket Orbán és a NATO-főtitkár sajtónyilatkozatáról.

Levelet írt Kövér László házelnöknek az RTL Klub hírigazgatója azután, hogy kitiltották a csatornát a Parlamentből. Kotroczó Róbert szerint munkatársai a hivatásuk szabályai szerint alaposan jártak el, amikor észrevették, hogy nemzetközi esemény zajlik az Országház épületében és szerettek volna utánajárni, hogy pontosan mi történik. A kormányzati kommunikációs stábtól nem kaptak elfogadható magyarázatot arra, hogy miért ne lehetne nyilvános eseményen forgatni, vagy azon részt venni, a kamera pedig azért forgott, hogy dokumentálják, pontosan mi történt.

Kotroczó hangsúlyozta: egyetlen hangos szó sem esett és senkit nem sértettek meg. Később az is kiderült, hogy a NATO sem kérte, hogy meghatározott médiumok ne vehessenek részt az eseményen, Rogán Antal pedig még elnézést is kért az RTL műsorában, ha az esemény szervezésekor félreérthetőek voltak a sajtósaik. A levélben a hírigazgató kitért arra is, hogy a nemzetközi gyakorlat alapján az újságíróknak lehetővé kell tenni a részvételt egy sajtónyilatkozaton.

A vitáról készült felvételt azért közölték, mert olyan üzenet érkezett Kövér sajtófőnökétől, hogy ha nem mutatják be, hogyan zajlott a kiutasítás, akkor nem veszik el a parlamenti belépőt – számolt be Kotroczó a meglehetősen zsarolásszagú ultimátumról.

„Sajtófőnöke levelében hivatkozott arra, hogy az RTL stábjai többször sértették az országházi sajtótudósítás rendjét” – írta a hírigazgató, hozzátéve, hogy ezekről az esetekről az Országház sajtóosztálya valószínűleg nem küldött értesítést, mert neki erről nincs tudomása, egyetlen ilyen közlés volt idén, amikor az egyik riporter a kormányalakításról kérdezte Orbán Viktort, ezért három hónapra kitiltották a Parlamentből.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Cegléd, 2011. augusztus 14.
A ceglédi Toldy Ferenc Kórház-Rendelőintézet.
MTI Fotó: H. Szabó Sándor
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.