Közélet

Nem lesz konténerváros Szentgotthárdon, mert „nem kerül sor migránsok visszafogadására”

A Belügyminisztériumban egyeztetett Huszár Gábor, Szentgotthárd polgármestere és V. Németh Zsolt, a térség országgyűlési képviselője Dr. Kontrát Károly miniszterhelyettessel és Csampa Zsolt önkormányzati koordinációért felelős helyettes államtitkárral arról, hogy a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal nem telepít konténereket a Szentgotthárd város területén lévő ideiglenes nyílt befogadóállomásra – számol be keddi közleményében a belügyi tárca.

Mint írják, a korábbi, tömeges migráció okozta válsághelyzet kezelésére a Belügyminisztérium Szentgotthárd részére 7,5 millió forint támogatást biztosít. A regisztrációs pontok telítettsége esetében jelenleg Szentgotthárd tartalékhelyszínként szolgál.

A tárca indoklása szerint a konténerekre azért nem lesz szükség, mert kormány minden eszközzel fellép a kötelező betelepítési kvóta ellen, nem kerül sor illegális migránsok visszafogadására, így a befogadóállomásokon történő elhelyezésére sem.

Múlt héten arról szóltak a hírek, hogy Szentgotthárdra – a korábbi sátortábor helyére – 250 konténerből álló tábort építenek, amely akár 450 menekültnek is szállást adhatott volna. A városban attól tartottak, hogy a párizsi merényletek miatt tömegesen toloncolnak vissza menedékkérőket Nyugat-Európából Magyarországra.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik