Közélet

Miután kitüntette a kormány Medgyessyt, az megállapította, hogy nem nőtt a korrupció

A volt MSZP-s miniszterelnök támogatja a korrupcióról szóló vitanapot, de szerinte azon nem derülne ki semmilyen újdonság.

Az elmúlt héten mosolygós protokollfotók közepette tüntette ki Szijjártó Péter külügyminiszter azt a Medgyessy Pétert, akit miniszterelnöksége alatt III/II-es múltjára való tekintettel még bőszen D209-ezett. A volt szocialista kormányfő, aki az 1980-as években pénzügyminiszterségig vitte és MSZMP KB-tag volt, a Kínai-Magyar Barátságért Kitüntető Díjat vehette át.

Medgyessy kedden már a kormánypárti Magyar Időkben nyilatkozta azt, hogy szerinte a korrupció szintje ma semmivel sem magasabb, mint a Gyurcsány-Bajnai kormányok idején volt. Azt is mondta, hogy támogatandó ötletnek tartja a korrupcióról szóló parlamenti vitanapot, de „kiderülni nem fog semmilyen újdonság”.

„Azt semmiképp nem merném állítani, hogy a korrupció szintje ma, az Orbán-kormány időszakában magasabb lenne, mint korábban, illetve hogy maga a jelenség tapinthatóbb lenne, mint az előző kormányok idejében” – közölte a volt miniszterelnök.

A Magyar Idők emlékeztet: mielőtt Medgyessy 2004-ben lemondott a miniszterelnökségről, a Népszabadságnak azt nyilatkozta, hogy az SZDSZ tele van korrupciós ügyekkel. A szabad demokraták és az akkori ellenzék is többször kérte Medgyessyt, hogy tárja a nyilvánosság elé, mire gondolt pontosan, de ezt azóta sem tette meg.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik