Közélet

Matolcsy felesége a Közgép utódjával dolgoztat

matolcsy györgy (Array)
matolcsy györgy (Array)

Hirdetmény nélküli meghívásos pályázatot nyert a Duna Aszfalt Kft. Balatonakarattyán, nettó 26,7 millió forintért újíthat fel egy utcát – írja az Átlátszó Blog. A településen Matolcsy György jegybankelnök felesége, Matolcsy Gyöngyi a polgármester.

A közbeszerzési közlemény szerint hirdetmény nélküli meghívásos pályázat nyerteseként újíthatja fel a Batsányi utcát a Szíjj László tulajdonában álló cég nettó 26,7 millió forintért. Szintén ebből derül ki az is, hogy a Duna Aszfalt valószínűleg alvállalkozókat is bevon majd, ennek mértékét azonban nem lehet tudni. A munka 890 méter hosszú utcaszakaszt érint.

A tavaly 86,5 milliárd forint árbevétel mellett 7,3 milliárdos eredményt és Szíjjnak csinos, 5,6 millirdos osztalékot termelt Duna Aszfalt tűnik a Fidesz oligarcha-háborúja egyik nagy nyertesének – írják.

Korábban szintén az Átlátszó szúrta ki, hogy az MNB hat alapítványa nettó 890 millió forintért vette a meg a Balatonakarattya területén lévő 6 hektáros MÁV gyermeküdülőt, ahol vezetéstudományi iskolát terveznek működtetni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik