Közélet

Csődveszélybe került Szigetvár

Kormánydöntésre várnak, hogy hosszú távú hitelt vehessenek fel. Ígéret már van, a határozatot még nem látták.

Csak a városnak hitelező Erste Bankon múlik, hogy becsődöl-e Szigetvár önkormányzata – írja az Index. A csődhelyzetet az okozta, hogy a kormány nemrég megtagadta a várostól az előzetes hozzájárulást egy hitel megújításához, ráadásul 24 kérelmező önkormányzat közül egyedül a baranyai településsel jártak el így. Debrecenben 13 milliárdos tartozásra is rábólintott a kormány, a független többséggel irányított Szigetváron viszont a 280 milliós hitel is soknak bizonyult.

Vass Péter polgármester azt mondta: nem hitt a szemének, mikor a Magyar Közlönyben kereste Szigetvárt, azt hitte, nyomdahiba történt. A térség fideszes országgyűlési képviselője, Tiffán Zsolt viszont a napokban azt üzente: nem kell izgulni, a legutóbbi kormányülésen már támogatták a város kérelmét. Erről szóló döntést azonban azóta sem publikáltak.

Hétfőn viszont már a sokadik határidő is lejárt, hogy a város visszafizesse az Erstétől felvett rövidlejáratú áthidaló hitelt. Ehhez új, hosszútávú hitelre lenne szükség, amit viszont nem utalnak a kormány engedélye nélkül.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik