Közélet

Boldog Nagy-Britanniát akarunk

Magyarország elégedett és erős Nagy-Britanniát akar látni egy megreformált Európai Unióban, ez lenne előnyös a magyar kormánynak is – mondta Takács Szabolcs, a Miniszterelnökség európai ügyekért felelős államtitkára hétfőn Budapesten, egy szakmai fórumon.

A Külügyi és Külgazdasági Intézet, valamint a brit nagykövetség által a Nagy-Britannia EU-tagságával kapcsolatos kérdésekről rendezett beszélgetésen az államtitkár kiemelte: Nagy-Britannia fontos partnere Magyarországnak. A magyar kormány csaknem száz százalékban egyetért azzal az iránnyal, amelyet a brit javaslatok kijelölnek, e javaslatok mögött jó szándékot lát, hogy erősebbé, versenyképesebbé tegyék az EU-t – jelentette ki Takács Szabolcs.

Vijay Rangarajan, a brit Külügyi és Nemzetközösségi Hivatal európai igazgatója hangsúlyozta: egy EU-tagállam uniós tagságának újratárgyalása, népszavazás kiírása erről a kérdésről újszerű dolog az EU-ban, de Nagy-Britannia olyan reformokat szeretne elérni e folyamat révén, amelyek minden tagállamnak és az uniónak is előnyösek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik