Közélet

A Fidesz sajtótájékoztatójára se engedték be az RTL stábját

A kereskedelmi csatorna stábja még csütörtökön húzta ki a gyufát Kövér Lászlónál.

A Fidesz parlamenti sajtótájékoztatójáról tudósított volna hétfőn az RTL Klub – regisztráltak is az eseményre, de csak a Kossuth térig mehettek. A csatorna híradójából kiderült: más újságírókat rövid ellenőrzés után beengedtek az Országházba, az RTL munkatársainak viszont azt mondták: nem találják a nevüket a leadott listán.

Mindennek az előzménye, hogy az RTL még csütörtökön szeretett volna tudósítani Orbán Viktor és a NATO-főtitkár sajtónyilatkozatáról, az eseményre viszont csak az állami médiát engedték be. Az RTL a folyosón forgatott arról, hogy nem engednek be mást az eseményre, Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke viszont meg akarta akadályozni a forgatást. Végül az országgyűlési őrség alezredese vezette ki a tévéseket a Parlamentből.

Később az Országgyűlés sajtóosztálya levelet küldött az RTL-nek, melyben azt írták: a csatorna valamennyi munkatársa ki van tiltva. Vasárnap az is kiderült, hogy a képviselői irodaházba sem léphetnek be.

Az RTL Klub emlékeztet: az újságírók parlamenti munkáját 2004 óta korlátozzák. Akkor az ülésterem körüli folyosókról tiltották ki a kamerákat, miután megmutatták, hogy a képviselők tiltott helyen dohányoznak. A Fidesz 2010-es választási győzelme óta még tovább szigorítottak: azóta csak az ülésteremtől távolabb eső termekben dolgozhatnak a tévéstábok, a plenáris ülésről pedig csak a parlamenti stúdió szerkesztett képeit lehet  felhasználni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik