Közélet

Lehet, nem is csúszik, csak két ütemben valósul meg a Liget-projekt

A Szabolcs utcai Országos Múzeumi Raktározási és Restaurálási Központot, a felújított Szépművészeti Múzeumot, az újjáépített Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeumot, valamint az elbontott egykori Hungexpo épületek helyén felépítendő Magyar Zene Házát adják át a Liget Budapest projekt első ütemében, 2018 tavaszán.

A kormány október 20-án döntött a Városliget átfogó és komplex megújítását szolgáló Liget Budapest projekt elemeiről és a megvalósítás ütemezéséről. A kormány döntése szerint két ütemben, 2018 tavaszán, valamint 2019 második felében vehetik majd birtokba a látogatók az újonnan épült és a megújítandó városligeti intézményeket – idézi fel a Városliget Zrt. által az MTI-hez pénteken eljuttatott közlemény.

A 2018 tavaszán záruló első ütem után 2019-re készül el a Petőfi Csarnok helyén megépítendő Új Nemzeti Galéria, a Néprajzi Múzeum, a felújított Vajdahunyadvár és az Olof Palme Ház, a Városligeti Gyermekszínház, valamint a Fővárosi Állat- és Növénykert fejlesztése.

Az új intézmények felépítése és a régi épületek megújítása mellett a Liget Budapest projekt keretében rehabilitálják és nagy mértékben bővítik a Városliget zöldfelületét és a rekreációs funkciókat, ezért még 2015 decemberéig tájépítészeti tervpályázatot ír ki a Városliget Zrt. – áll a közleményben.

Korábban azt írtuk, lehet, meg sem valósul az egész projekt, csak részei.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik