Közélet

Giró-Szász jobban teljesít, év eleje óta 93 millióval nőttek a megtakarításai

Október elején le kellett mondani Giró-Szásznak, mégis jó évet zárt. Záró vagyonnyilatkozata szerint ebben az évben nettó 93 milliós forinttal nőttek pénzbeli megtakarításai.

A politikusról nemrég derült ki, hogy lemondása után rögtön vissza is tér, Orbán Viktor belpolitikai főtanácsadója lesz. Távozás miatt a volt államtitkárnak záró vagyonnyilatkozatot kellett leadnia, amit pénteken hozott nyilvánosságra a kormany.hu.

Az Index szemezgetett ebből. Legutóbb januárban adott le vagyonnyilatkozatot Giró-Szász, a két dokumentum összevetéséből az derül ki, hogy pénzbeli megtakarításai tíz hónap alatt nettó 93 millió forinttal nőttek.

A politikus a nyáron eladta egykori sógorával közös cégét, amely az V. kerületi Dorottya utcába található ingatlanban kezdett bele egy hotel építésébe, év eleji bevallásában még vagyonelemei között szerepelt a Safe Port Projekt Kft. 20 százalékos tulajdonrészét, ez novemberre eltűnt.

Megtakarításai viszont nőttek. Értékpapírban 47 millió helyett 70,3 milliója van, a takarékban lévő vagyona pedig 52 millióról 170 millióra ugrott. Jelentősen megnőtt a készpénztartaléka is, novemberben 10 helyett már 40 milliót tudott mozgósítani.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik