A következő élő közvetítés része Lázár: a terrorveszélyt is szétteríti a kvóta

„Magyarország az egyik legbiztonságosabb ország”

Lázár a kormány nevében együttérzését fejezte ki a francia áldozatok hozzátartozóinak és Franciaország állampolgárainak. Elmondta, hogy a mai napon megjelenik a Terrorelhárítási Koordinációs Központ létrehozásáról szóló kormánydöntés, ami nem politikai testület, hanem a belbiztonsági szervek munkájának összehangolását végzi.

Egyre több titkosszolgálati információ erősíti meg azt a benyomást, ami az illegális bevándorlást és a terrorcselekmények elkövetőit érdemben összeköti – közölte Lázár. Az illegális bevándorlásra rátelepülve megbecsülhetetlen számú terrorista érkezett Európába, jelentette ki. Az Iszlám Államnak a Balkánon is vannak céljai, Boszniát illetően – közölte. A bevándorláspolitikának köszönhetően Magyarország az egyik legbiztonságosabb ország – mondta Lázár, említve, hogy feltartóztattuk a hazánkon áthaladó menekülthullámot.

A kormány úgy gondolja, hogy Európa gazdag és gyenge – idézi fel Lázár az Orbán által hónapokkal ezelőtt elmondottakat. Az Európai Unió nem tud érdemi döntéseket hozni, két éve képtelen a helyzet megoldására, nem képes a választópolgárok biztonságát garantálni, Magyarországnak frontországként magában kell helytállnia – mondta a miniszter.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik