A következő élő közvetítés része Lázár: a terrorveszélyt is szétteríti a kvóta

Földárverések: 60 milliárdnyi hitelígérvény

Ezekben a percekben is zajlanak átlátható, transzparens, nyilvános körülmények között földárverések – mondta Lázár. A Magyar Fejlesztési Banktól 60 milliárd forintnyi hitelígérvényt kértek a gazdálkodók – közölte. Naponta 150-200 jelentkező van, tízmilliárdos nagyságrendben. Több ezer hektár talált már gazdára.

December 31-ig zajlik az árverések első köre, januárban kasszát vonnak, az alapján döntenek a további lépésekről. A programot várhatóan folytatni fogják, több földet adnak el a gazdáknak.

Három szavazat hiányzott ahhoz, hogy a meglévő bérleti szerződések tekintetében felülvizsgálják az új földtulajdonosok a bérleti díjakat – mondta, az ellenzéket hibáztatva azért, hogy ezt nem szavazhatták meg. Korábban arról írtunk, hogy azért lett volna szükség a kétharmados törvénymódosításra, mert 2013-ban épp a kormánypárti többség betonozta be az alacsony bérleti díjakat, azóta viszont megromlott a miniszterelnök viszonya Simicska Lajossal, az egyik fő kedvezményezettel. A kormány eltökélt abban, hogy véghezvigyék a törvénymódosítást – közölte Lázár.

Vissza a közvetítéshez
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik