Közélet

Orbán kiment a teremből a gyermekéhezés felszámolásáról szóló szavazás előtt

A DK-s képviselők sem vettek részt a voksoláson. Balog Zoltán viszont megszavazta a javaslat tárgysorozatba vételét.

Egyedül Balog Zoltán nemzetierőforrás-miniszter szavazta meg a kormányoldalon a Nemzeti Minimum csoport gyermekéhezés elleni javaslatának tárgysorozatba vételét a parlamentben – tudósít a Népszabadság. Orbán Viktor miniszterelnök viszont kiment az ülésteremből a szavazás előtt. A voksoláson nem vettek részt a Demokratikus Koalíció képviselői sem. A kezdeményezést végül leszavazták.

A lap emlékeztet: a Nemzeti Minimum csoport alapítói és támogatói nyílt levélben kérték hétfőn a kormányt és a képviselőket, hogy törvényi szinten teremtsék meg a rászoruló gyermekek feltétel nélküli, mindennapi minőségi étkeztetésének átlátható kereteit és költségvetési forrásait, rövid távú pártérdekeiken felülemelkedve. Azt javasolták, hogy a szükséges összeg a mindenkori költségvetés háttérszámításokkal alátámasztott, kötelező tétele legyen. Kósa Lajos fideszes frakcióvezető politikai provokációnak minősítette a javaslatot.

A Nemzeti Minimum csoport képviselői a tervek szerint még novemberben tárgyalnak az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkáraival, de még nem látni, hogy a megbeszélések hogyan vihetik előre a célokat.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik