Közélet

Péntek 13: ki nem találná, mitől retteg Gyurcsány!

béka (béka, )
béka (béka, )
A péntek 13. rabigájában senyved a nemzet, de politikusaink bátran dacolnak vele. Van, aki ilyenkor is orbánozik, akad, aki a macskák mellett tart ki, és olyan is, aki áldozatot mutat be az örökkévalónak.

Igen, elkerülhetetlen,

PÉNTEK TIZENHARMADIKA VAN!

Kinek jó, kinek rossz ez a nap, ki babonás, ki nem, de véleménye mindenkinek van erről a pogánynak ható hitről, ami e napot övezi. Reménykedtünk benne, hogy hazánk nagy államférfijai is így vannak ezzel, ezért a fontosabb pártok vezéreinek elküldtünk pár kérdést. Tömör, velős, de frappáns válaszokat kaptunk (bár a fideszes Orbán Viktor és az LMP társelnökei, Schiffer András és Szél Bernadett nem válaszoltak).

Lássuk először a közvélemény-kutatások által legmagasabbra taksált Jobbik elnökét, Vona Gábort, akinek hite és macskaszeretete töretlen:

Hiszek természetfeletti erőkben, legfőképpen Istenben, de nem hiszek a babonákban. Számomra ezért péntek 13-a ugyanolyan péntek lesz, mint a többi péntek. Ha fekete macskával fogok találkozni, akkor felveszem és megsimogatom.

A népek a Jobbik után az MSZP-t szeretik a legjobban, Tóbiás József pártelnök nevében az MSZP Sajtóosztálya válaszolt. Őket semmilyen macska nem akadályozhatja meg munkájuk folytatásában!

A Fidesz-kormánynak köszönhetően holnap is lesz legalább 100 ezer magyar gyermek, aki nem jut elég élelemhez, holnap is folytatódik a Quaestor-károsultak vesszőfutása, talán Rogán Antal vagy Szijjártó háza is nő holnap egy szobányit. Nem tudunk és nem akarunk megállni, folytatjuk a munkát bármilyen babona vagy fekete macska jön szembe, mert szerintünk hazánk legnagyobb balszerencséje, hogy a miniszterelnököt Orbán Viktornak hívják. Tóbiás József pártelnök holnap is politizálni fog, így ez egyben az egyik kérdésére is válasz.

A parlamenti küszöb fölötti pártok közül még egy válaszolt nekünk, a Demokratikus Koalíció. A mindig humoránál lévő Gyurcsány Ferenc ezt üzente:

Én a békáktól félek. :) Egyébként is előző este éjfélkor, a régi hagyományok alapján áldozatot mutatok be az örökké valónak, így biztos vagyok benne, hogy semmi baj nem érhet.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik