Közélet
Média - Korrektúra 2010 konferencia

Dühös gyereknek látják Dirk Gerkenst az RTL vezetői

24.hu
24.hu

2015. 11. 13. 18:26

Vidus Gabriella szerint nagyon hálás feladat átvenni a jelenlegi TV2-t, mert az eddiginél csak jobban lehet csinálni.

Nemrég a TV2 új vezérigazgatójaként mutatta be Andy Vajna Dirk Gerkenst, aki tavaszig az RTL Klubnál töltötte be ugyanezt a pozíciót, de menesztették. Gerkens nemrég egy interjúban arról beszélt, hogy személyes ügy lett számára a két kereskedelmi csatorna közötti versengés, az RTL mostani vezetői viszont nem így látják.

Vidus Gabriella vezérigazgató és Kolosi Péter programigazgató az Indexen pénteken megjelent interjúban azt mondták: ők nem háborúként és nem személyes ügyként fogják fel a piaci versenyt, Vidust az is meglepte, hogy Gerkensben mennyi érzelem van ezzel kapcsolatban. Dühös, amiért elvették a játékát, talán ezért viselkedik így és ezért üzenget ilyen harciasan – mondta.

Az RTL alapértékei nem változtak meg, amióta Gerkens elment – jelentette ki a vezérigazgató, aki szerint a kereskedelmi csatorna egy gépezet, ami elődje nélkül is jól működik. Kolosi szerint Dirk Gerkens meghatározó személyiség volt, de messze nem az egyetlen meghatározó személyiség. Vidus azt mondta: az ő irányítása alatt változtak a hangsúlyok, például külön részleget alapítottak arra, hogy minden szinten megszerezzék és meg is tartsák a legjobb szakembereket, korábban ilyen nem volt.

A TV2-vel szemben az RTL Klub előnye, hogy a menedzsment szinte minden tagja több mint tíz éve ott dolgozik, hosszú távú célok vannak, ami biztonságot ad és magabiztossá tesz mindenkit – mondta Vidus. Arra a kérdésre, hogy a TV2 meg tudja-e még lepni őket, Kolosi kijelentette: egy fecske nem csinál nyarat, több volt RTL-es ment már át a TV2-höz, de senki nem ért el áttörést. Vidus szerint a konkurenciához igazoló volt RTL-esekkel az a baj, hogy a volt munkahelyüknek akarnak bizonyítani, legtöbben azért mentek át, hogy valamilyen vélt vagy valós sérelem miatt revansot vegyenek. Hozzátette viszont, hogy a mostani TV2-t átvenni nagyon hálás feladat, mert az eddiginél csak jobban lehet csinálni.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

WASHINGTON, DC - SEPTEMBER 06:  Supreme Court nominee Judge Brett Kavanaugh organizes his desk before testifying to the Senate Judiciary Committee on the third day of his Supreme Court confirmation hearing in the Hart Senate Office Building on Capitol Hill September 6, 2018 in Washington, DC. Kavanaugh was nominated by President Donald Trump to fill the vacancy on the court left by retiring Associate Justice Anthony Kennedy.  (Photo by Chip Somodevilla/Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.