Közélet
Média - Korrektúra 2010 konferencia

Dühös gyereknek látják Dirk Gerkenst az RTL vezetői

24.hu
24.hu

2015. 11. 13. 18:26

Vidus Gabriella szerint nagyon hálás feladat átvenni a jelenlegi TV2-t, mert az eddiginél csak jobban lehet csinálni.

Nemrég a TV2 új vezérigazgatójaként mutatta be Andy Vajna Dirk Gerkenst, aki tavaszig az RTL Klubnál töltötte be ugyanezt a pozíciót, de menesztették. Gerkens nemrég egy interjúban arról beszélt, hogy személyes ügy lett számára a két kereskedelmi csatorna közötti versengés, az RTL mostani vezetői viszont nem így látják.

Vidus Gabriella vezérigazgató és Kolosi Péter programigazgató az Indexen pénteken megjelent interjúban azt mondták: ők nem háborúként és nem személyes ügyként fogják fel a piaci versenyt, Vidust az is meglepte, hogy Gerkensben mennyi érzelem van ezzel kapcsolatban. Dühös, amiért elvették a játékát, talán ezért viselkedik így és ezért üzenget ilyen harciasan – mondta.

Az RTL alapértékei nem változtak meg, amióta Gerkens elment – jelentette ki a vezérigazgató, aki szerint a kereskedelmi csatorna egy gépezet, ami elődje nélkül is jól működik. Kolosi szerint Dirk Gerkens meghatározó személyiség volt, de messze nem az egyetlen meghatározó személyiség. Vidus azt mondta: az ő irányítása alatt változtak a hangsúlyok, például külön részleget alapítottak arra, hogy minden szinten megszerezzék és meg is tartsák a legjobb szakembereket, korábban ilyen nem volt.

A TV2-vel szemben az RTL Klub előnye, hogy a menedzsment szinte minden tagja több mint tíz éve ott dolgozik, hosszú távú célok vannak, ami biztonságot ad és magabiztossá tesz mindenkit – mondta Vidus. Arra a kérdésre, hogy a TV2 meg tudja-e még lepni őket, Kolosi kijelentette: egy fecske nem csinál nyarat, több volt RTL-es ment már át a TV2-höz, de senki nem ért el áttörést. Vidus szerint a konkurenciához igazoló volt RTL-esekkel az a baj, hogy a volt munkahelyüknek akarnak bizonyítani, legtöbben azért mentek át, hogy valamilyen vélt vagy valós sérelem miatt revansot vegyenek. Hozzátette viszont, hogy a mostani TV2-t átvenni nagyon hálás feladat, mert az eddiginél csak jobban lehet csinálni.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

GelÈnes, 2009. febru·r 5.
A gelÈnesi FlÛrika JÛzsef f·skamr·jukban felv·gja a NyÌrerdı Zrt. v·mosatyai telephelyÈrıl kapott f·t. A NyÌrerdı Zrt. 6000 kˆbmÈter t¸zelıt k¸lˆnÌt el szoci·lis cÈlra. GelÈnesen tÌz csal·d kapott 34 kˆbmÈter f·t, a havonta kiutalt 6-8000 forint lak·sfenntart·si t·mogat·s helyett. Ezen a tÈlen 16 ember halt meg kih˚lÈs miatt Szabolcs-Szatm·r-Bereg megyÈben.
MTI FotÛ: Bal·zs Attila
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.