Közélet

Kérdéseket gyűjtött az átalakításról, fegyelmit kapott a Corvinus oktatója

Beleavatkozott az integrációs folyamatba – ez is szerepel az egyetemi vezetés által megfogalmazott vádpontok között.

Munkaügyi bírósághoz fordult a Budapesti Corvinus Egyetem egy oktatója, mert fegyelmit kapott, miután összegyűjtötte és továbbította a kollégáitól érkező kérdéseket az intézmény átalakításával kapcsolatban – írja a VS.hu. Az egyetem vezetése felvetette, hogy a munkaviszonyát is megszüntethetik, ha nem hagy fel tevékenységével, és azzal vádolták, hogy öncélúan szervezkedett, az egyetem nevében kommunikált engedély nélkül.

„Magatartásával és a megfogalmazása stílusával az integrációs folyamatba való beavatkozás”, „nehezítette az együttműködést az integrációs partnerrel” – ez is szerepel a vádpontok közt. A BCE budai campusát – a kertészettudományi, élelmiszer-tudományi, tájépítészeti és településtervezési karokat – januártól a gödöllői Szent István Egyetem veszi át, erről szeptember elején döntött a kormány.

A fegyelmiben részesített oktató azért vállalta, hogy összegyűjti a hallgatók és dolgozók kérdéseit, hogy a kérdezők névtelenek maradhassanak. A kérdéseket eljuttatta a BCE integrációs bizottságának, a SZIE vezetésének és a SZIE hallgatói önkormányzatának is.

A BCE kancellárja azzal indokolta az írásbeli figyelmeztetést, hogy a továbbított kérdések sértő, személyeskedő megjegyzéseket is tartalmaztak, továbbá megsértette a kommunikációra vonatkozó belső szabályzatot, mert „a Corvinus nevében kommunikált” a másik intézmény vezetésével, amihez nem volt engedélye.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik