Közélet

Kaszinót vásárolna az állam

varkert(430x286).jpg (várkert)
varkert(430x286).jpg (várkert)

Visszavásárolná a magyar állam a budai Várkert-kioszkot, amely sokáig kaszinóként működött, olvasható a Magyar Idők csütörtöki számában.

Az állam majdnem kétmilliárd forintot ajánlott a kétezer négyzetméteres telken álló, 856 négyzetméteres, Ybl Miklós tervezte neoreneszánsz palotáért, az izraeli tulajdonos azonban több mint négymilliárdot kér az ingatlanért – írta a lap.

A Várkert Bazár üzemeltetőjét és a budavári önkormányzatot is aggasztja az épület gazdátlansága és elhanyagoltsága. Gyutai Csaba, a Várgondnokság Közhasznú Nonprofit Kft. igazgatója örülne, ha rendeződne az épület sorsa és azt méltó módon használhatnák. Létrehozhatnának például éttermet, és így nem kellene a Várkert Bazár kiállítótermeit fogadások, kiállításmegnyitók esetén ilyen célra használni – nyilatkozta a lapnak.

A budavári önkormányzathoz is több panasz érkezett már az egykori kaszinó elhanyagoltsága miatt, tájékoztatásuk szerint ők is többször takarították már – a Várgondnoksághoz hasonlóan – a területet saját költségen. Az önkormányzatot nem kereste meg eladási szándékkal a tulajdonos, a Magyar Idők információi szerint egy internetes hirdetőoldalon 4 milliárd 85 millióért kínálják az épületet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik