Közélet

Szijjártó sajtófőnöke szerint jellemhiba a főnöke milliós zakóját fotózni

Megsértődött a külügy, miután megírták, hogy luxusöltönyt dobott ki a miniszter.

Akár egymillió forintba is kerülhetett az a Silka zakó, amit Szijjártó Péter dunakeszi házánál találtak a szemétben. Az Index tett közzé fényképet a ruhadarabról, amibe a külügyminiszter nevét is belehímezték.

Azt már korábban megírtuk, hogy Szijjártó Péter megdöbbent azon, hogy vannak, akik „bányásznak” a kukájából és azt lefotózzák. A cikk megjelenése után a Külgazdasági és Külügyminisztérium sajtófőnöke, Menczer Tamás sértett hangú közleményt tett közzé, arra reagálva, hogy „az index ‘kiváló oknyomozó munkájának’ köszönhetően egyes internetes oldalakat lázban tart, hogy a külügyminiszter milyen zakót hord”.

Szó szerint idézzük a közlemény további részét:

Igen, a külügyminiszter jellemzően öltönyt hord.

Igen, előfordulhat, hogy egy zakó a mindennapos használat során elhasználódik.

Igen, egy elhasznált ruhadarabot megkaphatnak, és meg is kapnak rászorulók, és igen, az is előfordulhat, hogy egy elhasznált ruhadarabot az ember egy költözés során kidob.

Azt, hogy vannak olyanok, akik más kidobott holmiját fényképezik, jellemhibának gondolom.

Azoknak, akik ezt a „hírt” szenzációként próbálják tálalni, kívánom, hogy másszanak meg ennél komolyabb szakmai magaslatot is.  

Az Index egyébként azt írta, hogy Szijjártó már augusztusban átköltözött a 167 millió forintért vásárolt dunakeszi villájába, ahol a zakót mintegy két hete találták, így nem valószínű, hogy költözésnél dobták ki a méregdrága ruhadarabot. A közleményt jegyző Menczer egyébként labdarúgó és az állami média sportriportere volt, mielőtt Szijjártó sajtófőnöke lett.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik