Közélet
vintage radio

NMHH: az internet nem öli meg a helyi rádiókat

24.hu
24.hu

hírmunkás. 2015. 11. 11. 14:16

A médiahatóság elnöke szerint a televízió és az internet elterjedése nemhogy nem okozta a rádiózás halálát, hanem egyre jobb befektetésnek tűnik az adók működtetése.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) a döntései során figyelembe veszi az érdekképviseleti szervezetek, így a Helyi Rádiók Országos Egyesületének (Heroe) javaslatait, és támogatja a helyi rádiók működését. Példaként említette, hogy Média Mecenatúra Program keretében 2011 óta, pályázatokon 1,5 milliárd forinttal támogatták a helyi rádiók működését, amelyek a pénzt a többi között fejlesztésekre használhattak fel –  mondta Karas Monika a Heroe közgyűlésén.

Az elnök hangsúlyozta, hogy a televízió és az internet elterjedése nemhogy nem okozta a rádiózás halálát, hanem egyre jobb befektetésnek tűnik az adók működtetése. Ezt bizonyítja, hogy a Heroe az ország egyik legnagyobb médiaszervezete.

Ezek szerint nem a video médsem ölte meg a rádiósztárokat:

Arra figyelemmel, hogy a helyi rádiók tájékoztatási űrt töltenek be, a frekvenciák pályáztatásánál is együttműködnek az országos egyesülettel. Az együttműködés nyomán két helyi frekvencia pályáztatása már elindult és hamarosan újabb hét tendert írnak ki – mondta Karas Monika.

Andrássy György, az NMHH főosztályvezetője az adatokat ismertetve elmondta, hogy országszerte 127 helyi, illetve körzeti rádió működik. Ezek száma 146 volt 2010-ben.

Az elmúlt években folyamatosan emelkedik a földfelszíni sugárzású rádiók összesített reklámbevétele: 2013-ban 8,8 milliárd, 2014-ben pedig 9,3 milliárd forint volt – tette hozzá.

Ugyancsak kedvező folyamat, hogy amíg 2011-ben még több helyi rádió volt veszteséges, mint amennyi nyereséges, addig 2014-ben az adók 60 százaléka volt nyereséges, 38 százalékuk veszteséges és 2 százalék nullszaldós – sorolta a főosztályvezető.

Szilvay Balázs, a Heroe elnöke úgy fogalmazott a tanácskozáson, hogy a piackutatások szerint a helyi rádiók a lokális tájékoztatás meghatározó eszközei.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Breaking Bad
TV Series 2008 - 2013 USA
2012 Season 5, episode 2 : Madrigal
Created by : Vince Gilligan
Director : Michelle MacLaren
Bryan Cranston
Photo: Ursula Coyote.
It is forbidden to reproduce the photograph out of context of the promotion of the film. It must be credited to the Film Company and/or the photographer assigned by or authorized by/allowed on the set by the Film Company. Restricted to Editorial Use. Photo12 does not grant publicity rights of the persons represented.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.