Közélet
Lázár János sajtótájékoztatója

Kicsúszhatnak Lázár kezéből a közbeszerzések

24.hu
24.hu

2015. 11. 11. 07:51

A várakozásokkal ellentétben mégsem a miniszter bizalmasa jutott fontos pozícióhoz.

Fontos pozíciót veszíthetett Lázár János azzal, hogy mégsem a bizalmasáé lett a Közbeszerzési Hatóság elnöki posztja – írja a VS. Október 22-én derült ki, hogy a szervezetet Rigó Csaba fogja irányítani, noha a portál úgy tudja, Nobilis Márton már nagyon készült a hatóság elnöki székébe. Korábban ő vezette az állami reklámköltésekért felelős Nemzeti Kommunikációs Hivatalt, ahol akkor mondott le, amikor kiderült: a hivatal átkerül Rogán Antal új tárcájához.

A VS felveti, hogy Nobilis félreállításának köze lehet ahhoz, hogy a Fidesz október végi elnökségi ülésén bírálták Lázárt – felrótták neki kormánykritikus megjegyzéseit, Orbán Viktor pedig azt is nehezményezte, hogy a Miniszterelnökséget vezető miniszter néha helyette dönt.

A Közbeszerzési Hatóságot egyébként eddig is Rigó Csaba vezette, alelnökként, Gajdos Róbert tavaly szeptemberi távozása óta ugyanis nem volt a testületnek elnöke. Ugyanakkor fontos pozícióról van szó, egyebek mellett azért, mert a hatóságon belül működik a közbeszerzési döntőbizottság, mely vitás kérdésekben dönt. Júliusban például három évre eltiltották a Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó Közgépet is a közbeszerzésektől, igaz, a bíróságon felülbírálták a döntést.

De a hatóság elnöke dönthet a hirdetmény nélküli tárgyalásos eljárások jogosságáról is – ilyen volt például az idei augusztus 20-i tűzijáték, ahol a nyílt pályáztatás elmaradását azzal magyarázta Hende Csaba honvédelmi miniszter, hogy rendkívüli sürgősséggel kellett dönteni.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Budapest, 2017. március 20.
Idős nyugdíjas nő távozik a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság ügyfélszolgálatának épületéből a főváros XIII. kerületében, a Váci út 73-nál.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.