Közélet

Jól teljesítő, hátrányos helyzetű gyerekek húzták a rövidebbet a legújabb ORÖ-botrányban

tn-ne01 (Array)
tn-ne01 (Array)

Újabb gyanús ügyet szúrt a Magyar Nemzet a Farkas Flórián fémjelezte nemzetiségi önkormányzatnál. Ötven-hatvan millió forintba került az a 4500 táblagép, amit az Albacomp RI. Kft. az Országos Roma Önkormányzattal (ORÖ) kötött szerződés alapján beszerzett. Az eszközöket olyan hátrányos helyzetű gyerekeknek osztották volna ki, akik jól teljesítenek az iskolában, ők azonban a táblagépekre azóta is hiába várnak. Kiderült, hogy az ORÖ a szállítás megkezdése előtti napon elállt a szerződéstől. Az önkormányzat és a beszállító is pert indít.

Az RTL Klub híradása szerint nyáron az ORÖ egy pécsi szakközépiskolába tanszerátadásra hívott 14 éves diákokat, akik a tollak és füzetek mellé papíron egy-egy táblagépet is kaptak. Az egyik édesanya szerint az ünnepségen aláírattak velük egy papírt, miszerint átvették az eszközt és azt ígérték nekik, hogy a tabletet majd csak később kapják meg. Azóta sem értesítettek senkit. De nem csak ők nehezményezik a szervezet hallgatását: Minárovits János, az Albacomp stratégiai igazgatója a lapnak azt mondta, mióta a szervezet felmondta szerződését, náluk sem jelentkeztek. A cég beperli az ORÖ-t a nyakukon maradt tabletek miatt. A stratégiai igazgató szerint bár ők is kissé megcsúsztak a szállítással, de azért időben teljesíteni tudták volna vállalásukat. A tabletek jelenleg az Albacomp raktárában vannak.

A lap úgy értesült: a tabletek ügye szóba került a szervezet hétfő esti rendkívüli közgyűlésén is, itt arról döntöttek, hogy perre mennek az Albacomppal a késedelmes szállítás miatt. A közgyűlésen egyébként volt anyázás, fenyegetés, a HírTV munkatársa pedig kapott egy gyomrost a felfokozott hangulatban.

A tableteket a hatmilliárd forint keretösszegű Út a szakmaválasztáshoz program részeként osztották volna ki. A program még Farkas Flórián korábbi ORÖ-elnök, Orbán Viktor miniszterelnök bizalmasának idején indult, történetét egyre több botrány kíséri.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik