Közélet

Már itthon van a Sarm-es-Sejkben nyaraló magyarok egy része

Rendben megérkezett vasárnap este Budapestre az a repülő, amely a még Sarm es Sejkben tartózkodó magyarok egy részét szállította haza – számol be a Blikk. A lapnak Dr. Balogh Barnabásnés férje nyilatkozott. A házaspár múlt hét vasárnap utazott Egyiptomba, ekkor még sejtették, hogy nem sokkal korábban légi katasztrófa történt a Sínai-félszigeten.

A tragédiáról érkezésük után gyerekeik értesítették őket. „Az egész nyaralás alatt a BBC-t néztük, féltünk, hogy nem jutunk haza, nem küldenek majd értünk gépet” – mondta el az asszony a lapnak. Hozzátette: hazafelé a repülőn is nagyon féltek, mikor hazaértek, majdnemel is bőgte magát.

A nyaralóvárosból Szentpétervárra tartó utasszállító október 31-én zuhant le a Sínai-félszigeten. Az Iszlám Állam terrorszervezet egyiptomi ága magára vállalta a terrorcselekményt, ezt azonban szakértők kétségbevonták és inkább műszaki problémát sejtettek a tragédia hátterében. Vasárnap délutáni hírek  szerint viszont már az amerikai hírszerés magasrangú tisztviselői is azon a véleményen vannak, hogy bomba robbanhatott az utasszállítón.

 

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik