Közélet

“Senkit se ítéljenek el egy komment miatt!”

Farkas György
Farkas György

újságíró, hírfőnök. 2015. 11. 07. 12:58

Az Együtt támogatja a politikusok szabad kritizálhatóságát biztosító TASZ-javaslatot.

Az Együtt támogatja a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) új kezdeményezését, amely célja a politikusok szabad kritizálhatóságát biztosító törvénymódosítás elfogadása. Az Együtt a kezdeményezés támogatására szólít föl minden pártot, mert maga is úgy véli, az állampolgároknak joguk van kritikus véleményt megfogalmazni az őket képviselő politikusokkal szemben, akiknek ezt el kell tűrniük.

Mint korábban megírtuk, a TASZ azért indította el a PolitiKuss! projektet, mert igazságtalannak tartja, hogy a politikusok polgári és büntetőpert is indíthatnak az őket kritizáló újságírók, magánemberek ellen, ha azok őket kritikával illető cikkeket írnak vagy csupán a közösségi oldalakon ilyen tartalmú kommenteket.

Az Együtt támogatja a TASZ kezdeményezését, úgy látja, a politikusi pályához szorosan hozzátartozik a kritika eltűrése, főképp azoktól, akiknek a politikus választott tisztségviselőként mandátumát, megélhetését köszönheti. Az állampolgároknak alapvető joguk, hogy kritikát fogalmazzanak meg azokkal szemben, akik őket képviselik.

Az Együtt olyan Magyarországért dolgozik, ahol a politikusok valóban a népet képviselik, az állampolgárok pedig szabadon elmondhatják a véleményüket. Ez a minimum.

Az ellenzéki párt a PolitiKuss! kezdeményezés támogatására szólította föl az összes parlamenti képviselettel rendelkező magyar pártot.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.