Közélet

MSZP: több fizetést! Fidesz: bevándorlók! Brüsszel!

Míg a szocialisták magasabb béreket akarnak, addig a Fidesz már tett ezért, emeli a béreket közszférában és megvédi az országot a migránsoktól. Meg Brüsszeltől.

Szombaton folytatódott a magyar politikában a süketek párbeszéde , újonnan épp a Fidesz-frakció lőtt ki egy közleményt. Azt írják, Európa épp szétesőben van, Magyarország pedig próbálja megvédeni Európa, valamint a magyar emberek szociális biztonságát az illegális bevándorlóktól és az őket támogató balliberálisoktól.

Brüsszel!!! Egészségedre!

Tóbiás József MSZP elnök napközben tartott sajtótájékoztatójára reagáltak így, amin a politikus fizetésemelést sürgetve azt mondta, Magyarország leszakadóban van Európától, egyúttal az ország szétszakadóban van. A Fidesz szerint épp Brüsszel fenyegeti az emberek választásának szabadságát az uniós betelepítési kvótával, ami az európaiak biztonságát, munkahelyét is fenyegeti.

Arra kérték a szocialistákat, ha valóban tenni szeretnének a magyar emberek szociális biztonságáért, támogassák az uniós befogadási kvóta ellen benyújtott törvényjavaslatot.

Mindenkit büntettek a szockók

A Fidesz arra is kitért, a “szocialisták minden szava egyébként is hiteltelen a fizetésemelésről, hiszen kormányzásuk alatt csökkentették a fizetéseket”. Magas adókkal büntették a munkavállalókat, elvették tőlük a családi adókedvezményt, félmillió embert tettek munkanélkülivé, nem becsülték a közszféra dolgozóit, tönkretették a gazdaságot és a hazai vállalkozásokat. Szerintük a “polgári kormányzás óta a gazdasági növekedés és a munkanélküliség csökkentése Európa élén jár”.

Megbecsül mindenkit

A helyzet persze jó, a kormány megbecsüli a közszféra dolgozóit, béremelési programokat indított a rendőröknek, a katonáknak, a tűzoltóknak, az ápolóknak, az orvosoknak, a szociális és gyermekvédelmi dolgozóknak, a pedagógusoknak. Jövőre a bölcsődei dolgozókra is kiterjesztik a pedagógus-életpályamodellt és emelik a felsőoktatásban dolgozók fizetését – írták, megjegyezve, hogy 2010 óta minden évben nőtt a minimálbér és töretlen a reálbérek emelkedése is.

A kormánypárti frakció közölte, céljuk, hogy a magyar dolgozók fizessék Európa egyik legalacsonyabb személyi jövedelemadóját, ami ezért jövőre tovább csökken – írja az MTI.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik