Közélet

Mécs Imre: egykori fiatal demokraták szembefordulva elveikkel bebetonozták hatalmukat

24.hu
24.hu

hírmunkás. 2015. 11. 06. 19:12

Göncz Árpád egykori rabtársa a temetésen nem mondhatta el azt a beszédét, ami a köztársasági elnökről, mint „homo politicusról” szólt volna, utána a Kossuth téren megtette ezt.

Mécs Imre beszédében néhány száz ember előtt megismételte korábbi kijelentését, mely szerint elfogadhatatlan, hogy a Kossuth Lajos tér átalakításakor eltávolították onnan azt az öröklángot, amely Göncz Árpád javaslatára, közadakozásból állított emléket 1956-nak.

Mécs szerint az emlékművet az a hatalom távolította el, amelyben “egykori fiatal demokraták, szembefordulva egykori elveikkel, bebetonozták hatalmukat”, miközben “intézményesítették a korrupciót”. Mint mondta, ezért a forradalom lángja mellett 1956 szellemét és a demokráciát is vissza kell hozni.

Vissza kell nyúlni “a tiszta forráshoz”, a rendszerváltáshoz, a Magyar Köztársasághoz – fogalmazott, megjegyezve, összefogás nélkül nem lesz újra demokratikus jogállam Magyarországon. “Egymással marakodó csoportocskák nem tudják demokratizálni az országot, a hatalom akaratlan díszletei maradnak” – üzent a baloldalnak a korábbi országgyűlési képviselő.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Budapest, 2016. február 26.
A Microsoft informatikai világcég magyarországi székháza az egykori óbudai Gázgyár területén létesült Graphisoft parkban, a főváros III. kerületében.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.