Közélet
Média - Sajtó - MTVA székház

Rogán szomszédja árulhatja az MTVA reklámfelületeit

Medvegy Gábor
Medvegy Gábor

újságíró. 2015. 11. 05. 11:02

A több százmilliós kormányzati propagandakampányok után milliárdos üzletet köthetnek az állami médiával.

Megszületett az eredmény az MTVA reklámértékesítési tenderén – írja a Kreatív. Az állami média tévés, rádiós és online reklámfelületeinek értékesítésére a Media Services Company Magyarországgal kötött szerződést.

A Media Services Company Magyarország Kft. a Hamu és Gyémánt Média Kft. tulajdonában van – ennek többségi tulajdonosa a HGY Invest Kft., mely Krskó Tibor és Csetényi Csaba tulajdona. Csetényi Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter szomszédja a Pasa Park lakóparkban, a cégcsoportjuk több közbeszerzést is megnyert, többek közt „Az emberek döntöttek” kormányzati propagandakampányra szerződtek az érdekeltségükbe tartozó HG 360 Kft-vel, 380 millió forintért.

A szerződés szerint a cég az állami média reklámfelületeinek értékesítésekor ügynökként jár el, attól függően keletkezik bevétele, hogy mennyire sikeres az értékesítési tevékenysége. Az állami hirdetőknek értékesített felületek után 5,5%, a piaci hirdetőknek értékesített felületek után 10,5% illeti meg a céget, de az utóbbi jutalék sávosan tovább emelkedhet, ha sikerül növelni a piaci hirdetési bevételt.

Csetényiék cége hat tévécsatorna – az M1, M2, M3, M4, Duna, Duna World – és négy rádióadó – Kossuth, Petőfi, Bartók, Dankó – reklámfelületeit értékesítheti, emellett az állami média online felületei, főleg a Híradó.hu és a Telesport.hu, valamint a nyomtatott lapok – a Telehold és az RTV Részletes hirdetéseit.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Breaking Bad
TV Series 2008 - 2013 USA
2012 Season 5, episode 2 : Madrigal
Created by : Vince Gilligan
Director : Michelle MacLaren
Bryan Cranston
Photo: Ursula Coyote.
It is forbidden to reproduce the photograph out of context of the promotion of the film. It must be credited to the Film Company and/or the photographer assigned by or authorized by/allowed on the set by the Film Company. Restricted to Editorial Use. Photo12 does not grant publicity rights of the persons represented.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.