Közélet
révész máriusz (révész máriusz)

Révész: ha a gyerek a hét öt napján ingyen ételt kap, hétvégén a szülőn a sor

24.hu
24.hu

hírgyáros. 2015. 11. 05. 09:31

Csak sokadszorra sikerült válaszra bírni Révész Máriuszt, az Országgyűlés népjóléti bizottságának fideszes tagját az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Kálmán Olga azt a kérdést szegezte a kormánypárti politikusnak, hogy van-e Magyarországon gyermekéhezés. Révész elismerte, hogy vannak éhező gyerekek az országban, azonban hozzátette: más a nélkülözés, más az éhezés, a szegénységnek több árnyalata, kategóriája van. Többször is elismételte: azok a gyerekek, akik bölcsődébe, iskolába, óvodába járnak és rászorulnak, naponta háromszor kapnak ingyen ételt. A fideszes képviselő látszólag nem akarta megérteni Kálmán Olga kérdését, aki azokról a gyerekekről faggatta, akik csak a szociális-oktatási intézményekben jutnak megfelelő élelemhez – tehát hétvégén, szünetekben nem.

A gyerekek hétvégi élelmezésével kapcsolatban az önkormányzatok felelősségét emlegette Révész, majd hozzátette:

ha a szülő gyermeket vállal, akkor hogy ha a hét öt napjából az állam teljesen ingyenesen átvállalta az étkezés költségeit naponta háromszor, akkor hétvégén abból a pénzből, amit rendszeres gyermekvédelmi kedvezményként, támogatásként kap, ezt a problémát a szülőnek meg kell oldania.

Ezt követően Révész kijelentette: minden országban, még Svájcban is vannak éhező gyerekek és a riporter kérdésére megerősítette, Magyarországon is vannak olyan kismamák és intézményes ellátásban nem részesülő kisgyerekek, akik nem tudnak megfelelően táplálkozni. Számukra a kormány 3 milliárd forintot különített el.

 

 

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.