Közélet

Ma egy éve vallotta be Vida Ildikó, hogy kitiltották Amerikából, boldog évfordulót!

vida ildikó (Array)
vida ildikó (Array)

Épp egy éve, a Magyar Nemzet lapjain tudatta a világgal Vida Ildikó, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal akkori elnöke, hogy egyike azon adóhatósági vezetőknek, akiket kitiltottak az Egyesült Államokból. Vida nem nevezte meg a többi indexre tett érintettet és arra is elgondolkodtató magyarázatot adott, hogy miért csak hetekkel a botrány kirobbanása után állt a nyilvánosság elé vallomásával. Nagyon megrendült, ezért teketóriázott.

Vida Ildikónak – akit az Orbán-Simicska párharcban utóbbi oldalára pozicionálhatunk – köszönhetjük a „Tolmácsot kérek!” örökbecsű szállóigét. A két szó akkor égett bele a politika eseményeit követők homloklebenyébe, mikor az adóhatóség feje André Goodfriend amerikai ügyvivővel a legelemibb szinten sem tudott angolul kommunikálni.

Nem csoda, Vida Ildikó nyelvvizsga nélkül került az ország egyik legfontosabb hivatalának bársonyszékébe. Hiányosságával úgy tűnik hagyományt teremtett: utódja, Tállai András szintén angol nyelvismeret nélkül  dirigál a revizoroknak és tárgyal külföldi kollégáival.

Vida Ildikó közéleti szerepléseinek mérföldköveit itt elevenítheti fel, higgye el, megéri.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik