Közélet

Feljelentést tesz a Jobbik a kerítésépítés miatt

A párt szerint durván túlárazták a beruházást.

Feljelentést tesz a Jobbik a határzár építésének anyagköltsége miatt – mondta Apáti István, a párt alelnöke szerdán az MTI-nek. Azt mondta: ötszörös-nyolcszoros túlárazásra derült fény, a kormányzat ellentmondásos, nehezen átlátható válaszokat adott kérdéseire.

Apáti kijelentette: pártja támogatta a kerítésépítést, de nem hagyja szó nélkül, hogy „Dáriusz kincsét is ráköltsék” arra, ami kevesebből is kijönne. A méterenként bruttó 600 forintért kapható pengés drótot 2800-ért szerezték be, a láthatósági mellények darabjáért 300 helyett 2400 forintot fizettek, valamint 1,22 milliót adtak ki 350 darab egyszerű lakatért – említett példákat. Az is kiderült, hogy három földtörő gépet, ami darabonként 15-20 millióért beszerezhető lenne, 91 millió forintért vásároltak meg és ugyanolyan gépből még hat darabot 30 millióért béreltek.

A politikus arra is kitért, hogy a kapott dokumentumok 10 milliárdos költségről szóltak, miközben Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter 40 milliárdról beszélt, a költségvetés rendkívüli tartalékát pedig 60 milliárd forinttal emelték meg az „illegális bevándorlással” összefüggésben.

Apáti szerint az eset kimeríti a hűtlen kezelést és súlyosbítja az esetet, hogy humanitárius katasztrófahelyzetben herdálták el az adófizetők pénzét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik