Közélet

Vona erőt villantva győzné le a Fideszt

24.hu
24.hu

hírgyáros. 2015. 11. 03. 13:17

Bevezetésül itt a nap legmegdöbbentőbb adata, ma 12 éves a Jobbik. Lassan felső tagozatba mehet.

Vona szerint pártja nagy utat járt be, egy egyetemi ifjúsági szervezetből egy “minden oldalról támadott” párttá, a Fidesz egyetlen érdemi kihívójává vált.

A Jobbik ma már nem rétegpárt, kiegyensúlyozott a szavazóbázisa, a néppártosodási folyamat sikeres – fűzte hozzá, kiemelve az időközi választásokon elért eredményeket.

Közölte azt is, hogy egyre több értelmiségi, művész, sportoló, tudós áll a Jobbik mellé, ami kulcsfontosságú a kormányzóképesség szempontjából, ugyanakkor Magyarországon még sokan félnek attól, hogy egy ellenzéki párt mellé álljanak. Vona Gábor különbséget tett a 20. és a 21. századi pártok között, előbbiek közé a Fideszt és az MSZP-t, utóbbiak közé a Jobbikot és az LMP-t sorolva.

Ez nemcsak generációs, hanem politikai attitűdbeli különbség is – mondta, kifejtve, hogy a Fidesz és az MSZP felesleges megosztottságot teremtett, és Magyarország akkor lehet sikeres, ha ezt meg tudja szüntetni.

A Jobbik elnöke az új politikai közép igényét is megfogalmazta, ami szerinte modern, néppárti, konzervatív politikát képvisel. Azt mondta, ez nem azt jelenti, hogy a Jobbik középre tart, inkább a társadalom közelít a Jobbikhoz. A jobb- és baloldal lényegében megszűnt, nincs mögöttük tartalom, vélekedett.

A pártelnök szerint egyre többször bebizonyosodik programjukról, hogy amit “korábban megmosolyogtak, az az ország megmentésére képes”. Példaként a migránsválságot hozta.     A kormányváltáshoz szerinte erőt, szervezettséget kell felmutatni, el kell végezni “az apró munkát” is, és hitelesnek kell lenni. Egyik kulcskérdésként hivatkozott a korrupcióra, amely szerinte a legkellemetlenebb a kormánypártoknak.

Amikor már Kovács Béla ügye Európa legnagyobb korrupciós botrányává válik, akkor azt gondolom, hogy elgurult a gyógyszer, fogalmazott a kormánypárti válaszokra utalva.

Vona Gábort kérdezték arról, hogy Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter kedden a parlamentben az állami földek értékesítésére vonatkozóan azt mondta a Jobbik azóta áll a nagybirtok oldalán, amióta a nagybirtokos Simicska Lajos médiája a pártot népszerűsíti.

Azt felelte: nem érzi ezt a támogatást, és nehéz volna azt feltételezni, hogy annak alapján alakították ki álláspontjukat földügyben, hogy behívják-e őket a Hír TV-be vagy ír-e róluk a Magyar Nemzet.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.