Közélet

Nem tűri meg kormányunk a gyűlöletbeszédet

trocsanyi(1)(650x433).jpg (Array)
trocsanyi(1)(650x433).jpg (Array)
Lesz közös magyar-izraeli konferencia a gyűlöletkeltésről és tök jó, hogy vannak pártfogó felügyelők - mondta az igazságügy minisztere a sajtószabadság és blaszfémia határáról rendezett konferencián.

A magyar kormány a zéró tolerancia elvét vallja a gyűlöletbeszéddel szemben – jelentette ki Trócsányi László igazságügyi miniszter pénteken Budapesten, a sajtószabadság és a blaszfémia viszonyáról rendezett konferencián. Trócsányi azt mondta: az ember szabadságához és méltóságához hozzátartozik, hogy hitét, vallását, identitását tiszteletben tartsák.

Megjegyezte, ennek jogi szabályozásában a globalizáció, az internet, a közösségi oldalak korában megvannak a nyilvánvaló korlátok. Szükségesnek nevezte, hogy az országok közötti együttműködésnek, jogharmonizációnak legyen valamilyen globális, de legalább európai anyagi és eljárási kerete. Bejelentette, hogy a magyar és az izraeli szaktárca jövő tavasszal közösen szervez nemzetközi konferenciát az online gyűlöletkeltés elleni küzdelemről.

A pártfogó felügyelők nem csupán a jog, hanem emberségük eszközeivel is segítenek rehabilitálni, reintegrálni a bűnelkövetőt, ez a leghatékonyabb bűnmegelőzés, a bűnmegelőzés pedig a leghatékonyabb igazságszolgáltatás – mondta Trócsányi László igazságügyi miniszter egy pénteki szakmai konferencián, Budapesten.

Pártfogó felügyelők

A kriminalitás kezelése a közösségben című rendezvényen a miniszter azt mondta, a pártfogó felügyelők nagyban hozzájárulnak ahhoz, hogy a büntetőpolitikában is teret hódító helyreállító igazságszolgáltatás méltón szolgálja a sértettek jóvátételét, megnyugvását, az elkövetők megbánását, végső soron a közösség érdekeinek érvényesülését.

Trócsányi előadásában elismerően szólt a pártfogó felügyelői szolgálatról, ami tavaly több mint százezer üggyel foglalkozott, tehermentesíti a bíróságokat és a büntetés-végrehajtás intézményeit, és ezzel a költségvetést – írja az MTI.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik