Közélet

A cseh belügyminiszter beszólt a magyaroknak

24.hu
24.hu

hírgyáros. 2015. 10. 30. 12:54

“Ha minden európai állam betartaná az európai jogrendszert, akkor egyetlen illegális migráns sem lehetne a Cseh Köztársaságban. Azért, mert ezeket az embereket a schengeni övezetbe való belépés után az első biztonságos országban őrizetbe vennék, nyilvántartásba vennék őket, valamiféle dokumentummal látnák el, és ujjlenyomataik benne lennének az összeurópai nyilvántartásban. Ha tehát az emberek e nélkül érkeznek hozzánk, az azért van, mert néhány ország – Görögország, Olaszország, Szlovénia, Magyarország, Ausztria – nem teljesíti kötelességeit” – jelentette ki Milan Chovanec.

Elmondta: a migrációs hullám, amely destabilizálja a környező államokat, Csehországot eddig kevésbé érinti; az ország biztonsági helyzete stabil. Az illegális migránsok beáramlása Csehországba az utóbbi hetekben lényegében leállt, ami egyrészt annak is köszönhető, hogy “a magyarok kerítést építettek”, másrészt “nem kizárt, hogy a mi kemény fellépésünk következtében is” – jegyezte meg a miniszter.

Úgy vélte, hogy a migrációs válság megoldása érdekében Európának végleg el kellene hagynia a zsákutcát jelentő menekültkvótákat, és meg kellene erősíteni a külső schengeni határok védelmét. A cseh minisztert aggasztja, hogy a migrációs ügyben Európa nagyon megosztott. Hozzátette: azok – osztrákok és németek – , akik korábban Orbán Viktort bírálták a kerítésépítés miatt, most maguk is kerítést akarnak építeni.

A kormányfő a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége, a Magyar Polgári Együttműködés Egyesület és a Professzorok Batthyány Köre által szervezett rendezvényen beszélt.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

A Piramis gameshow díszlete

Újabb furcsaság a TV2-n A Piramisban

Apa lesz Tabáni István

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.