Közélet

Rosszul tippelt a közmédia, ezért nem mentek el Colleen Bell előadására

24.hu
24.hu

hírgyáros. 2015. 10. 29. 20:08

A nagykövet erősen nekiment a kormánynak, megkérdezték az MTVA-tól, hogy ők miért nem tudósítottak. Parádés válasz.

A nagykövet előadásáról mi is beszámoltunk, Colleen Bell előadásában többek között arról beszélt, hogy az Alkotmánybíróság a meglátása szerint elveszítette a függetlenségét, ráadásul az állami támogatásokkal és közvetett módszerekkel a kormány a médiapiacon is beavatkozik. A nagykövet követelte, hogy a paksi atomerőmű orosz bővítése kapjon nagyobb nyilvánosságot.

A Népszabadság megkérdezte az MTVA-tól, hogy az évi 80 milliárd forintból működő közmédia, vagyis a Magyar Távirati Iroda, a Magyar Televízió és a Magyar Rádió nem adott tudósítást szerdán Colleen Bell amerikai nagykövet nyilvános beszédéről a Corvinuson, amelyben több ponton is bírálta a magyar kormányt. Az MTI hírei között a nagykövet beszéde csak abban az összefüggésben szerepel csütörtök reggel, hogy Colleen Bell szavaira Szijjártó Péter miniszter reagált.

Az MTVA – minimum furcsa, de inkább visszataszító módon – a Facebookon válaszolt. Azt írják, hogy az elmúlt tíz hónap során Colleen Bell amerikai nagykövet asszony számos, leginkább protokoll rendezvényen vett részt – amelyek közül néhányról a közmédia is tudósított. Ezen eseményeken eddig kifejezetten kerülte a magyar belpolitikára vonatkozó vagy más érdemi, hírértékű témákat.

A Corvinuson elhangzott beszédével kapcsolatban a közmédia az előző nap a rendezvényről rendelkezésére álló információk alapján mérlegelte a tudósítás lehetséges hírértékét, s miután semmilyen jel nem utalt a magyar belpolitikával vagy más, egyéb releváns témában történő megnyilvánulásra, ezért sem az MTI, sem a közmédia híradója nem volt jelen az eseményen.

Szerintük „utóbb derült csak ki, hogy – sokak számára is váratlanul – a nagykövet asszony, eddigi gyakorlatával ellentétben a magyar belpolitikát érintő kérdésekről is beszélt.”

Ez csak azért furcsa, mert az esemény címe hivatalosan is az volt, hogy „A Current Look at Hungarian – U. S. Realtions”, vagyis az amerikai-magyar viszony jelen állásáról.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Breaking Bad
TV Series 2008 - 2013 USA
2012 Season 5, episode 2 : Madrigal
Created by : Vince Gilligan
Director : Michelle MacLaren
Bryan Cranston
Photo: Ursula Coyote.
It is forbidden to reproduce the photograph out of context of the promotion of the film. It must be credited to the Film Company and/or the photographer assigned by or authorized by/allowed on the set by the Film Company. Restricted to Editorial Use. Photo12 does not grant publicity rights of the persons represented.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.