Közélet
Orbán Viktor és Farkas Flórián sajtótájékoztatója

Láthatatlan kampányra költöttek százmilliót Farkas Flóriánék

24.hu
24.hu

2015. 10. 29. 08:24

Az önkéntes árvízi védekezés például húszmillió forintba került.

Az Országos Roma Önkormányzat szervezésében mintegy ezer roma dolgozott a gátakon a 2013-as dunai árvíz idején, önkéntes munkában. Ehhez képest az ORÖ húszmillió forintot költött el ezzel kapcsolatban, és ennek is csak kevesebb mint kétharmadáról vannak számlák és elszámolások, de azok is hiányosak – mondta Vajda László, a szervezet képviselője a Népszabadságnak.

Az ORÖ a 2014-es parlamenti választás előtt 101 millió forintot kapott arra, hogy kampányoljon: a cél az volt, hogy a romákat arra biztassák, hogy regisztráljanak a kisebbségi névjegyzékben és küldjenek saját képviselőt a parlamentbe. Bár nem sok minden látszott a kampányból, Farkas Flórián elnöksége alatt így is elköltöttek 83 millió forintot a keretből.

Feltűnően sokat költöttek vendéglátásra: 2014. március 29-én sok százezres összegeket számláztak több cégnek is. A pénzből több mint 8 millió jutott a Farkas Flórián vezette Lungo Dromnak, valamint ötmillió egy Farkashoz kötődő alapítványnak is.

9,2 milliót fizettek ki kampánystratégiára egy ügyvédi irodának. Vajda László azt mondta: a stratégiának eddig a létezéséről sem hallott, hiába próbálkozott, nem kapta meg az anyagot, és az is rejtély, miért egy ügyvédi irodát bíztak meg kampánystratégia készítésével.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Breaking Bad
TV Series 2008 - 2013 USA
2012 Season 5, episode 2 : Madrigal
Created by : Vince Gilligan
Director : Michelle MacLaren
Bryan Cranston
Photo: Ursula Coyote.
It is forbidden to reproduce the photograph out of context of the promotion of the film. It must be credited to the Film Company and/or the photographer assigned by or authorized by/allowed on the set by the Film Company. Restricted to Editorial Use. Photo12 does not grant publicity rights of the persons represented.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.