Közélet

Kínai gyógyászati központ jön létre Budapesten, állami támogatással

Rétvári Bence szerint fontos az állam szerepvállalása, mert világszerte nő az igény a kiegészítő gyógymódok iránt.

Magyarországon hoznák létre a hagyományos kínai gyógyászat térségbeli központját – erről beszélt a KDNP-s Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára egy budapesti konferencián. A gyógyítás, a kutatás és a képzés teljes vertikumát lefednék – mondta.

Az államtitkár szerint világszerte nő az igény a nem konvencionális, kiegészítő gyógymódok iránt, ezért szerinte fontos, hogy az állam megbízhatóan garantálja a képzést és a gyógyítás feltételeit. Szerinte kiegészítheti egymást a magyar orvosok hagyományos európai tudása és a több ezer éves kínai gyógyítás.

Csen Hsziao-Csün, a Kínai Népköztársaság magyarországi nagykövetségének ideiglenes ügyvivője azt mondta: a hagyományos kínai orvoslás a kínai kultúra szerves része és örömére szolgál, hogy a magyar kormány nagy fontosságot tulajdonít neki.

Ruszinkó Ádám turizmusért felelős államtitkár reményét fejezte ki, hogy Kína és Magyarország közt is egyre fontosabb szerepet tölt majd be az egészségturizmus.

A tervek szerint a kínai orvoslás budapesti központja a XV. kerületben, a volt orosz kórház héthektáros területén valósulna meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik