Közélet

Ez hiányzott még hárommilliárdért a miniszterelnök stadionja mellé

Természetesen Makovecz-stílusban épül Felcsút újabb ékköve. De miből, ha nem közpénzből?

Két évvel ezelőtt épült fel a miniszterelnök háza mellett a Pancho Aréna 3,6 milliárd forintért, de most csaknem még ennyit költenek a bővítésére – tudta meg a Népszabadság. 3,1 milliárd forintból fűthetővé teszik két edzőpálya talaját, de ebből a pénzből nem csak az alácsövezést oldják meg, hanem egy hatalmas kazánházat is építenek, mégpedig Makovecz-stílusban.

A stadion mellett már áll a betonszerkezet és az íves fagerendák, jól látszik, hogy nem akármilyen kazánházról van szó. Az építményt a Makovecz Imre Alapítvány építészmérnöke, Dobosi Tamás tervezte. Egy öltözőnek is szorítanak benne helyet. A Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia kommunikációs igazgatója azzal indokolta a beruházást, hogy 18 csapatuk van, amelyeknek télen is edzeniük kell.

Az akadémia a Magyar Labdarúgó-szövetségtől 2,25 milliárd forintnyi társaságiadó-támogatást kért és kapott a sportfejlesztési programhoz, melyből még egy traktorra és egy buszra is telik majd, valamint a Pancho Aréna biztonsági rendszerének fejlesztésére.

A TAO-támogatással kapcsolatban ugyan előszeretettel hivatkozik arra a kormány, hogy nem közpénzről van szó, de valójában nagyon is ez a helyzet: a sporttámogatást ugyanis a vállalkozások levonhatják az államkasszába befizetendő adójukból.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik