Közélet

Berkecz: Lázár hazudott, mondjon le!

Az Együtt elnökségi tagja szerint a kormány meglopta Pécset.

Berkecz Balázs azt követeli, hogy a Fidesz-kormány ne lopja meg Pécset, juttassa vissza a Csontváry-festményeket a városnak. Az Együtt elnökségi tagja szerint Lázár János nyilvánosan hazudott, ezért le kell mondania. A politikus emlékeztetett rá, hogy a miniszter nyáron, a budai Várban megnyílt időszakos Csontváry-kiállítás megnyitóján azt mondta: megérti a pécsiek aggodalmát, amiért a gyűjteményt ideiglenesen elmozdították, de nem cél, hogy bármit is elvegyenek a várostól, hanem hogy adjanak valamit az országnak és a világnak.

Csütörtökön ugyanakkor a Kormányinfón tartott “szokásos stand-up műsorában” Lázár János ugyanakkor már azt mondta, hogy Csontváry-kiállítást véglegesen Budapestre költöztethetik és ötletpályázatot írnak ki az új Csontváry-múzeumra. Az Együtt politikusa ezért felszólítja Páva Zsolt polgármestert és a pécsi önkormányzatot, hogy mindent tegyenek meg azért, hogy “a kormány botrányos terve ne valósulhasson meg, és Lázárék valóban ne árthassanak Pécsnek”. Berkecz Balázs követeli, hogy a becses műkincsek mielőbb kerüljenek vissza eredeti helyükre, Pécsre!

“Lázár pedig ne hazudozzon tovább, hanem mondjon le! Ezzel nemcsak a magyarok többségének okozna örömet, de nagybajuszú, Kövér barátja is végre elégedett lehetne a döntésével, sőt, talán a főnöke, Orbán Viktor is” – utalt közleményében a sajtóban keringő belharcokról szóló hírekre az ellenzéki politikus.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik